Câți bani se dau la nuntă în 2024. „Cu 1.000 de lei mirii nu își vor scoate nici măcar cheltuielile”

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar mirii fac probe și calcule. Petrecerea va fi mai scumpă cu 15%-30% din cauza inflației. Unii au avut surpriza ca prețul să crească, deși aveau contractul semnat. Cum și meniul s-a scumpit, organizatorii le sugerează nuntașilor să fie generoși și să pună mai mulți bani în plic.

Mirii au de cumpărat verighete, costum sau rochie. Din cauza inflației, serviciile s-au scumpit cu până la 30% anul acesta. Un meniu de 100 de euro, care înainte de pandemie era considerat scump, acum este unul normal. Unele restaurante au mărit prețurile și după semnarea contractului, lucru la care mirii se pot aștepta și în 2025. Pentru că nunta în sine costă mai mult, organizatorii ne sfătuiesc să ne gândim la miri și să le lăsăm un plic generos.

Dacă până în pandemie undeva la 250 de euro de cuplu era o sumă rezonabila, acum în majoritatea situațiilor, cu 1.000 de lei mirii nu își vor scoate nici măcar cheltuielile pe care le-au avut. Un minim necesar este 350-400 de euro, să-i ajutăm, să nu intre în pierdere”.Ana Haralambie, organizator evenimente.

Există și un site care ne sugerează cât să dăm la o nuntă în funcție de oraș, local și relația dintre noi și miri. La un restaurant în București, de exemplu, doi prieteni buni, cu un venit de maximum 4.500 de lei, ar trebui să dea la nuntă între 2.100 și 2.400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *