Doliu la Botoșani! O apreciată artistă s-a stins din viață. „Nu știu cum ai reușit, mamă, să lucrezi în trei schimburi, să ne crești pe noi”

Este doliu în lumea culturală din Botoșani, după ce o apreciată artistă s-a stins din viață. Veronica Mocanu a fost un artist complet și un om desăvârșit. Toți cei care au cunoscut-o vorbesc despre profesionalismul său, despre iubirea sa de frumos, dar și despre bunătatea de care a dat dovadă în cei 78 de ani pe care i-a petrecut pe acest pământ.

S-a stins din viață sâmbătă, când sufletul ei a  lăsat în urmă trupul chinuit de suferință și și-a luat zborul spre locul unde nu există întristare, nici suspin.

„Numai ce împlinise 78 de ani pe 20 februarie. Mama a fost și este pentru mine un model de integritate, verticalitate, dăruire. Mă uit înapoi în timp și nu știu cum ai reușit, mama, să lucrezi in trei schimburi, să ne crești pe noi, cei doi copii care trăim, și să citești, să coși capodopere de goblenuri, să împletești pulovere, să ne verifici temele…. Tot tacâmul! Și când ai ieșit la pensie, ai inceput să pictezi. Și cât de frumos! Ai creat frumusețe toată viața! Nu degeaba, mereu ne-am mândrit cu mama noastră. Drum lin în lumină, mama! Îți mulțumesc cu viața mea pentru tot!”, mărturisește fiul acesteia, Aurel Mocanu.

Din mâinile sale au ieșit ani la rând adevărate opere de artă. Potrivit revistei Luceafărul, născută în 1946, Veronica Mocanu a fost absolventă a Institutului Politehnic Iași, Facultatea de de Industrie Ușoară și a avut dintotdeauna o pasiune pentru arta plastică. Pentru a se putea exprima în acest domeniu, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă ,,George Enescu” din Botoșani, clasa profesor Victor Hreniuc.

De-a lungul timpului a participat la numeroase expoziții organizate la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani și a avut expoziții personale la filiale ale Bibliotecii ,,Mihai Eminescu” din Botoșani și la Muzeul Județean Botoșani.

„Ieri noapte s-a stins din viață doamna Veronica Mocanu, un om cu suflet ales și sensibil iubitoare și creatoare de frumos. Pe 20 februarie 2024 împlinise 78 de ani… Absolventă a Școlii populare de Artă Botoșani, a participat la numeroase expoziții organizate la Galeriile de Artă Ștefan Luchian Botoșani. Dumnezeu să o odihnească și să-i ajute familia în aceste momente de mare durere”, mărturisește muzeograful Ana Coșereanu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *