Rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale, la Botoșani. Doar o singură notă de 10, iar promovarea la matematică: 31,60%

Foto: Observatornews

Rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale, la Botoșani. Doar o singură notă de 10 a fost obținută, iar promovarea la matematicăa fost de numai 31,60%.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a primit rezultatele centralizate ale simulării Evaluării Naționale 2024. Acestea au fost transmise celor 102 unități de învățământ în care s-a susținut examenul.

Ratele de promovare pe discipline, la nivelul județului Botoșani, înregistrate de elevii claselor a VIII-a care au susținut probele simulării Examenului de Evaluare Națională, sesiunea martie 2024, sunt următoarele:  Limba și literatura română – procent de promovare: 68,42% iar  Matematică – procent de promovare: 31,60%. Un singur elev, de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Municipiul Botoșani, a obținut nota 10.

De asemenea, niciun elev nu a obținut media 10.

Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor și a părinților de către profesorii de la clasă, începând de luni, 26 februarie 2024, când elevii din județul Botoșani se întorc din vacanță. Menționăm că rezultatele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională nu sunt publice, iar notele se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a părinților.” a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general.

Din totalul celor 3951 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, la proba de Limba și literatura română s-au prezentat 3790 de elevi, absenți fiind 161 de elevi, iar la Matematică au fost prezenți 3778 elevi, absentând 173.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri de intervenție pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul din vară, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

FOTO Medic de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: Aș vrea să fac un apel către toată lumea. Sunt pacienți care ajung în stadiu foarte avansat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *