FOTO Incendiu într-o localitate din Botoșani! Un bărbat și-a găsit casa distrusă de flăcări

Un puternic incendiu a avut loc într-o localitate din județul Botoșani. Un bărbat din localitatea Bălușeni a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu generat, joi seară, cel mai probabil, de un coș de fum defect.

Când s-a produs incendiul, proprietarul era plecat de acasă. La întoarcere, și-a găsit locuința cuprinsă de flăcări și a sunat după ajutor la pompieri.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bălușeni au intervenit pentru stingerea flăcărilor, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit sursei citate, pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

✔️ verificarea coşurilor / a burlanelor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

✔️ tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

✔️ îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

✔️ păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului;

✔️ curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Google New Urmareste-ne pe Google News

A murit un cunoscut profesor din Botoșani. „A fost un om de o rară discreție, bonom, rafinat și elegant”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *