A murit un cunoscut profesor din Botoșani. „A fost un om de o rară discreție, bonom, rafinat și elegant”

Un cunoscut, dar și foarte apreciat profesor din Botoșani a plecat la Ceruri. Este vorba despre Marcian Neamțu, profesor de desen la Școala Gimnazială nr.7 din Botoșani, care a murit miercuri.

Acesta s-a născut pe 13 iunie 1938 în comuna Coţuşca, a fost absolvent al Şcolii Medii de Artă Plastică din Iaşi, dar și al Institutului Pedagogic – Facultatea de Arte Plastice Iaşi.

De-a lungul carierei sale didactice, profesorul a fost responsabil al Comisiei metodice a profesorilor de desen din judeţul Botoşani şi inspector de specialitate (desen) – 1969. A fost, de asemenea, unul dintre membrii fondatori ai Societăţii profesorilor de muzică şi desen din România şi preşedintele filialei acesteia pentru judeţul Botoşani (1971).

A participat la nenumărate expoziţii, a fost colaborator la organizarea expoziţilor de la Casa Corpului Didactic Botoşani; a participat la Taberele de creaţie şi expoziţii la Năvodari (1971), la Constanţa (1973) şi la Mangalia (1975). De asemenea, a avut lucrări în colecți particulare din Rusia, Germania, Italia, Spania, Israel.

„A fost un om de o rară discreție, bonom, rafinat și elegant. Ani mulți a slujit arta la Școala nr. 7 ,, Octav Băncilă” Botoșani și i-a învățat pe copii că arta e o stare a fericirii”, mărturisește muzeograful Ana Coșereanu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Mărturisirea unei mame din Botoșani te lasă fără cuvinte. Ultima dorință a fiului său de 10 ani, înainte de a muri: Să fiu câte un pic mai sănătos până naște mama mea, să îl cunosc pe fratele meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *