Doi părinți din Botoșani se foloseau de fetița lor de nici doi ani ca să strângă bani de la oameni, pe străzi. Ce s-a întâmplat cu micuța

Foto: arq

Doi părinți din Botoșani se foloseau de fetița lor de nici doi ani ca să strângă bani de la oameni. Aceștia au fost surprinși pe strada Grivița din municipiul Botoșani, joi, cerșind, deși erau amândoi apți de muncă. Nu era pentru prima dată când recurgeau la acest gest. Este vorba despre o femeie de 33 de ani și un bărbat de 26 de ani.

„Mama cerșea împreună cu o fetiță în vârstă de doar un an și opt luni, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius. Având în vedere cele constatate, polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională cu amendă potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a numitei L.R.S. în vârstă de 33 ani și a numitului V.A. în vârstă de 26 ani”, precizează polițiștii locali.

Mama și fetița au fost încredințate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a beneficia de serviciile de asistență și sprijin oferite de instituție.

„Totodată, celor două persoane le-au fost aduse la cunoștință, prevederile art. 215 din Cod Penal, potrivitcăruia „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”, precizează Poliția Locală.

Polițiștii locali îndeamnă cetățenii să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale celor care practică cerșetoria.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *