Burse elevi 2024. Premianţii pot primi până la 3.000 de lei dacă au media 10 la purtare

Bursa de excelenţă olimpică I şi II în 2024 este de până la 3.000 de lei. Elevii care au obţinut premii I, II, III şi menţiune la olimpiadele școlare internaționale şi la campionatele sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și la Jocurile Olimpice în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român sunt recompensaţi cu bursă de excelenţă olimpică I.

În timp ce elevii de gimnaziu şi liceu care au obţinut premiile I, II și III la olimpiadele școlare naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației sunt recompensaţi cu bursă de excelenţă II, potrivit edu.ro

Totodată, potrivit sursei citate, bursele de excelenţă olimpică I şi II nu se cumulează cu bursele de merit. De asemenea, pot primi bursă de excelență olimpică I şi II doar elevii care au promovat la toate materiile și care au obținut media 10 la purtare.

Bursele de excelenţă I şi II, ca şi restul celorlalte burse, se plătesc lunar pe perioada cursurilor școlare, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Dacă data de 15 cade într-o zi de weekend, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor de excelenţă se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia.

De asemenea, un elev poate beneficia de o singură bursă de excelenţă pe an, indiferent de rezultatele obținute în anul școlar anterior.

În anul școlar 2023-2024, valoarea bursei de excelenţă I pentru elevii de gimnaziu şi liceu este cuprinsă între 750- 3.000, în timp ce valoarea bursei de excelenţă II este de 700 lei.

De asemenea, potrivit sursei citate, valoarea burselor de excelenţă olimpică poate fi suplimentată de către consiliile de administraţie a unităţilor de învăţământ în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale.

Ministerul Educației pregătește modificări legate de acordarea burselor de merit începând cu anul școlar 2024 – 2025. Astfel, rămân pe bursa de merit doar elevii care au medie peste 9.50. Totodată, apare o nouă categirie de bursieri, până la 30% din efectivul fiecărei clase, „care se va numi ori bursă de reziliență, ori bursă pentru stimularea performanței școlare”. Condiția este să aibă media peste media 7 și fără absențe, scrie edupedu.ro.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *