Șapte poduri și podețe de pe drumurile naționale din județul Botoșani au nevoie urgent de lucrări ample. Senatorul Cristian Achiței, demersuri către ministrul Transporturilor

Șapte poduri și podețe de pe drumurile naționale din județul Botoșani, care necesită lucrări ample, vor fi reabilitate, iar senatorul liberal Cristian Achiței a solicitat ministrului Transporturilor urgentarea acestor lucrări.

Expertizele tehnice au scos în evidență că trei poduri de pe drumurile naționale din județul Botoșani sunt într-o stare necorespunzătoare. Ele necesită lucrări de reabilitare în cel mai scurt timp. Este vorba despre podul de pe DN29, la Ungureni, tot pe DN 29, la Mănăstireni și pe DN29 B la Leorda. Senatorul a vrut să știe în ce stadiu se află aceste proiecte.

De asemenea, patru podețe de pe drumurile naționale botoșănene, expertizate ca fiind în stare critică, urmează a fi reconstruite de la zero. Achiței a vrut să știe care este stadiul documentării tehnice și pentru aceste proiecte.

„Vă rog să îmi comunicați care este în prezent stadiul acestor investiții și anume: podeț pe DN 29C la Lunca- Vârfu Câmpului. A fost relansată procedura de licitație pentru realizarea serviciilor de proiectare, faza studiu de fezabilitate? În ce stadiu este investiția? Podețe pe DN29 la Glodu Alb- Săveni, pe DN 24 C la Liveni, DN 24C, la Rădăuți- Prut. A fost semnat contractul de prestări servicii de proiectare, faza de studiu de fezabilitate? În ce stadii sunt aceste investiții?”, sunt câteva dintre întrebările la care Achiței așteaptă răspunsul ministrului.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *