Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Este o mare problemă la laboratorul de radiologie din cadrul spitalului

Laboratorul de radiologie și imagistică a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani se confruntă cu un deficit major de medici, Potrivit managerului Spitalului Județean ”Mavromati” , medicul Monica Adăscăliței, trei dintre medicii radiologi ai unității spitalicești sunt în prag de pensionare, iar un altul a cerut concediu fără plată timp de un an. Din acest motiv, reprezentanții spitalului au găsit o soluție temporară, aceea de a încheia contracte cu medici din țară pentru activitate online.

Avem medici care ne sprijină în activitatea de gardă, avem medici rezidenți cu care am reușit să facem un contract să ne poată ajuta pe activitatea online, pe interpretare a Computerului Tomograf sau a investigațiilor imagistice care pot fi folosite prin varianta online. Posturile se vor scoate la concurs. Solicităm sprijin, pentru că în această activitate de radiologie nu numai Spitalul Judetean Mavromati are probleme, ci și spitale de la nivel național. Este o specialitate cu adresabilitate mare, având în vedere că actul medical se bazează acum foarte mult pe imagistică. Dacă în anii 2000 discutam pentru un CT și trebuiau nu știu câte aprobări ca să facă pacientul un CT, acum este o invetigație oarecum de rutină la pacienții care se adresează în Urgențe sau Ambulatoriu, să nu mai vorbim de ecografii, radiografii și rezonanță magnetică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitaluluui Județean ”Mavromati” Botoșani.

Potrivit sursei citate, deficitul de medici este mare în condițiile în care adresabilitatea la investigațiile imagistice a crescut exponențial.

”Deficitul este foarte mare. În acest moment avem două doamne doctor, una a solicitat pensionare, o alta va solicita în curând. Un medic a cerut să se suspende un an din motive personale, să-și ia concediu fără plată. Este o mare problemă din acest punct de vedere la laboratorul de radiologie din cadrul spitalului. Rămânem la doi-trei medici. Și la Pediatrie un medic se apropie de pensie. Încercăm să găsim soluții pentru varianta online, dar ecografiile nu se pot face decât fizic. Adresabilitatea este foarte mare, investigațiile imagistice au crescut exponențial cu numărul de pacienți care se adresează spitalului”, a adăugat Adăscăliței.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Medic de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: Aș vrea să fac un apel către toată lumea. Sunt pacienți care ajung în stadiu foarte avansat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *