Un botoșănean a dat de necaz la frontieră, când a încercat să intre în țară cu un camion încărcat cu haine, biciclete și saltele

Un botoșănean a dat de necaz la frontieră, când a încercat să intre în țară cu un camion încărcat cu haine, biciclete și saltele. Erau șase tone de bunuri ce figurau ca deșeuri provenite din Germania, care avea ca destinație o societate din Suceava. Camionul condus de un șofer de 51 de ani, din Botoșani, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul României, în lipsa unor documente care să certifice că marfa a trecut prin procesul de curățare și dezinsecție.

Duminică, 18 februarie a.c., în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România botoșăneanul de 51 de ani. Bărbatul, domiciliat pe raza județului Botoșani conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România, în care transporta deșeuri (haine, biciclete, saltele) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din județul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 5.989 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare și dezinsecție pentru marfa transportată).

 

Google New Urmareste-ne pe Google News

Un spital din Botoșani face angajări. Au fost scoase la concurs zeci de posturi pentru medici, asistenți medicali, dar și personal auxiliar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *