FOTO Două asistente sociale din Botoșani, nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. „Sunt persoane serioase, destoinice, implicate”

Două asistente sociale din județul Botoșani au fost nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Astfel,  Liliana Ștefancu, din Vârfu Câmpului, a fost nominalizată, în acest an, la categoria Asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare, iar Gianina Maria Catană, din Vorona, la categoria Asistentul social din mediul rural. Cele două botoșănence au peste zece ani de experiență în domeniu, ambele sunt asistenți principali și au absolvit asistență socială în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Să știți că au o vizibilitate foarte bună la nivel local pentru că își fac treaba, sunt persoane serioase, destoinice, implicate, cunoscătoare în ale comunității, în ale problemelor comunității. Amândouă provin din comunitatea pentru care lucrează. Pentru un asistent social este foarte important să ai domiciliul, să locuiești efectiv în comunitatea respectivă pentru că asistentul social este cel care lucrează cu oamenii în dificultate și este bine să știi pulsul comunității, locuind acolo”, ne-a declarat șef serviciu în cadrul CNASR- Sucursala Botosani, Lăcrămioara Radu.

Cele două asistente sociale s-au implicat foarte mult, de-a lungul anilor, atât în viața comunității, cât și în cadrul activităților colegilor din asistență socială. La Vorona, anul trecut, a avut loc o oră de asistență socială, în care elevii au putut învăța totul despre cum poți deveni asistent social, dar și ce îndatoriri ai. De asemenea, la Vârfu Câmpului, Liliana Ștefancu, s-a implicat pentru licențierea unui centru de zi pentru copii, dar și a unui centru pentru persoane vârstnice.

Cele două pot fi votate AICI până pe 26 februarie, la ora 00.00. Votul online contează însă doar 25% din rezultatul final.

Gala Națională a Excelenței în Asistență socială va avea loc pe data de 19 martie 2024, la Ateneul Român. Andreea Marin, Ambasadorul în Excelență în Asistență Socială va fi și anul acesta gazda evenimentului a cărui amfitrion este încă de la prima ediție.

Fermier din Botoșani, pe culmile disperării. Băncile i-au luat ultimele utilaje. Nu mai are cu ce lucra terenul la primăvară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *