FOTO Tradițiile sunt pe mâini bune! Tinerii dintr-o comună din Botoșani au învățat meșteșugurile tradiționale de la cei mai iscusiți meșteri populari

Tradițiile sunt pe mâini bune la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona. Tinerii au învățat meșteșugurile tradiționale de la cei mai iscusiți meșteri populari

Duminică, 18 februarie, la mijloc de Făurar, cum este lăsat din moși strămoși, elevii au organizat o Șezătoare folclorică. Acțiunea a avut drept scop dezvoltarea simţului de apreciere a moştenirii culturale şi artistice, educarea sensibilităţii faţă de valorile culturii naţionale  și implicarea elevilor în diverse activități legate de obiceiurile și tradițiile locale.

Șezătorea  a fost cadrul perfect pentru ca elevii să-și demonstreze abilitățile dobândite în cadrul  atelierelor  de lucru la care au participat în cadrul proiectului : atelier de gastronomie tradițională, atelier de cusături pe pânză, atelier de dansuri populare, atelier de pictură religioasă pe sticlă.

Meșterii populari care i-au inițiat pe copii în meșteșugurile tradiționale au fost Andronache Niculina, Andronache Raluca, Matraș Valentin, Constantin Ciubotărița. De asemena, fanfara pentru copii a liceului a asigurat acompaniamentul live al soliștilor. Au fost prezenți și dansatori, membri ai  ansamblului  Codrulețul. Totul a fost pus la punct de Sergiu Dascălu, directorul Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Vorona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *