FOTO Delegație din Republica Moldova la Consiliul Județean Botoșani, pentru o colaborare culturală

La sfârșitul săptămânii trecute, la Consiliul Județean Botoșani a ajuns o delegație din Raionul Drochia din Republica Moldova, pentru o colaborare culturală transfrontalieră. În urma discuțiilor dintre reprezentanții celotr două părți, s-a ajuns la un acord de colaborare între Biblioteca Județeană ”Botoșani” și Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Am primit vizita unei delegații conduse de către noul președinte al Raionului Drochia, Vasile Cemortan. Din delegație a făcut parte și Elena Pintilei, directorul general al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. În urma discuțiilor purtate, la care a participat și Ersilia Iacob, directorul Bibliotecii Judetene Mihai Eminescu Botoșani, s-a ajuns la un acord ca cele două biblioteci să colaboreze în cadrul Festivalului creației iuliene „𝑭𝒊𝒍𝒊𝒑𝒊𝒂𝒅𝒂-2024”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Festivalul, care va avea loc în perioada 23 februarie-27 martie 2024, se adresează în special copiilor, dar și iubitorilor creației artistului basarabean Iulian Filip. În cadrul acțiunii vor fi organizate mai multe concursuri de eseuri, pictură, etnografie, povestiri, muzicale, etc., care vor fi promovate de către Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *