Va fi modernizat un important drum județean din Botoșani. Starea proastă a acestuia a determinat proteste

Un important drum județean din Botoșani urmează a fi modernizat în acest an, în baza unui proiect care va fi derulat de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP). Este vorba de drumul județean DJ 293, care face legătura între localitățile Mileanca- Codreni- Puțureni și Coțușca, care este într-o avansată stare de degradare și din cauza căruia în toamna anului trecut au fost organizate ample proteste ale șoferilor.

DJDP a scos la licitație lucrările de modernizare a acestui drum pe un tronson de aproape 15 kilometri, respectiv între kilometrii 26+090 și 41+050. Pentru această lucrare a fost alocată o sumă de 59 de milioane de lei, echivalentul a aproape 12 milioane de euro.

Estimarea a fost calculată pe baza de deviz şi articole de lucrări întocmite de către proiectant. Defalcarea valorii estimate a acestei lucrări (C+M) este următoarea : 59.001.737,56 lei, exclusiv TVA , defalcată astfel: A. Constructii si instalatii aferente investitiei de baza – 57.329.860,31 lei B. Cheltuieli pentru obtinerea si amenjarea terenului: 330.000 lei B. Lucrari de constructii si instalatii aferente Organizarii de santier – 1.341.877,25 lei”, susțin oficialii DJDP.

Termenul limită până la care firmele de construcții pot depune oferte pentru această lucrare este de 18 aprilie.

Averea unui cunoscut medic din Botoșani, sub sechestru. Cum a ajuns în această situație

One thought on “Va fi modernizat un important drum județean din Botoșani. Starea proastă a acestuia a determinat proteste

  1. Valoare mare. Daca lucrarea va ajunge pe mana unui constructor care nu lucreaza dupa proiect n-am facut nimic. Lucrarile nu vor fi trainice. Politicienii au pretentii mari, constructorii dau peste cap lucrarile. Toarna drumul cu grosime mai mica, schimba piatra de la munte cu piatra de la Siret, bitum slab. Mai multa actiune din partea dirigintilor, a consultantei, IGS si ar putea iesi un drum mai durabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *