Sute de botoșăneni salvați de pompieri din flăcări sau din mașinile contorsionate în urma unor accidente rutiere, într-un singur an

Un număr de 576 botoşăneni au fost salvaţi de pompieri anul trecut, din locuinţe cuprinse de flăcări, autoturisme implicate în accidente rutiere sau din alte situații care le puneau viața sau sănătatea în pericol. Alte 4852 persoane, care sufereau de diferite afecţiuni medicale au ajuns, la timp, la spital pentru îngrijiri de specialitate ca urmare a intervenţiei echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul inspectoratului.

Anul trecut, botoşănenii au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în 7 786 cazuri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 21 de misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi. Comparativ cu anul 2022, numărul botoșănenilor care au apelat la ajutorul pompierilor a scăzut cu aproximativ 12%.

Defalcate pe tipuri de misiuni, acestea înseamnă 426 incendii (75 incendii de vegetație uscată), 4 962 intervenţii SMURD și 2 398 alte situații de urgență (înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase, salvarea animale, asanarea muniţie neexplodată, degajarea persoanelor blocate în apartamente sau alte medii ostile vieții, imobilizate la pat ori înecate, deblocarea unor uşi, transportul unor persoane bolnave, înlăturarea pericolului de incendiu în urma unor accidente rutiere, misiuni de recunoaștere și educare preventivă a populației, misiuni de sprijin a refugiaților din Ucraina etc.).

În 388 situaţii de urgență, pericolul a fost înlăturat de cetăţeni sau membrii serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă până la sosirea forţelor ISU Botoşani ori au fost alarme false, potrivit unei statistici transmisă de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *