Burse pentru opt eleve-mămici din Botoșani. Minorele au născut, dar s-au reîntors la școală

Opt eleve din județul Botoșani primesc burse în valoare de 700 lei din partea statului pentru că deși au devenit mame nu au renunțat la școală, ne-au declarat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. Este vorba despre opt fete, cu vârste între 16 și 18 ani, care au revenit la studii după ce au născut.

Elevele sunt de la Școala Profesionala Speciala Ion Pillat -Dorohoi, Scoala Gimnaziala Nr 1- Dobirceni, Scoala Gimnaziala Nr 1 -Albesti, Liceul Tehnologic -Todireni, Liceul Tehnologic Elie Radu -Botosani, Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuta- Șendriceni, Liceul Dimitrie Cantemir- Darabani și Colegiul National Gr.Ghica- Dorohoi.

Bursa se acordă elevelor din învățământul preuniversitar de stat, reintegrate într-o unitate de învățământ, care frecventează cursurile de zi și au copil/copii propriu/proprii în întreținere.

Pentru acordarea bursei pentru mamele minore, părinții/reprezentanții legali depun la unitatea de învățământ următoarele documente: cerere a părintelui/reprezentantului legal și certificat de naștere pentru copilul/copiii aflat/aflați în întreținerea mamei minore.

Bursa pentru mamele minore se poate cumula cu toate tipurile de burse. Se acordă în perioada cursurilor școlare, inclusiv în timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale, a examenului național de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și în perioada pregătirii practice. Bursierele care acumulează 60 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună nu primesc bursa pentru luna respectivă. Decizia de retragere a bursei pentru mamele minore în situațiile prevăzute la alin. (7) se aplică de către director, la propunerea Comisiei de management al burselor.

Cât de trist! Un botoșănean a murit după ani de chin în condiții greu de imaginat. Familia nu are acum nici măcar un sicriu în care să îl înmormânteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *