VIDEO Cum a ajuns un bărbat din Botoșani de la strungar la director general într-o importantă companie

Un bărbat originar din județul Botoșani a povestit cum a fost drumul său în viață și cum a ajuns de la strungar la director general într-o importantă companie din Suceava. Este vorba despre Dumitru Popescu, directorul SUCT Suceava, care a mărturisit, într-un interviu pentru Monitorul de Suceava, inclusiv cum a fost copilăria sa, petrecută în satul Livada, la câțiva kilometri de Dobârceni. S-a născut la data de 22 octombrie 1950, într-o familie cu doi copii.

„Copilăria mea a fost fericită, să știți! Eu am fost copil dorit la familie și, fiind și băiat, am fost puțin cam răsfățat. Acolo, la Livada era un rai, un rai privit cu ochii de acum”, a povestit, pentru sursa citată, Dumitru Popescu.

Mergea la școală câte trei kilometri dus-întors și era greu, își amintește acesta.

Viața a fost destul de plăcută și nu am avut niciun eveniment pentru că nu am fost bolnav. Au trecut acești ani până când am terminat clasa a VIII”, a povestit bărbatul.

Casa bunicilor săi a ars, iar dintr-o grindă tatăl său și-a făcut o vioară, devenind lăutarul satului. De altfel, și Dumitru Popescu a învățat să cânte la vioară.

A plecat de acasă la 14 ani, după a absolvit școala din sat. A plecat cu căruța până la gară și a ajuns în Suceava. Aici a urmat școala profesională, unde a intrat al treilea dintre cei peste 1.600 de candidați, iar în 1968, pe când avea 17 ani, s-a angajat ca strungar la SUCT. Din 2004 a devenit director general al acestei societăți.

„Eu mi-am dorit să fac liceul și voiam să mă fac tractorist. Atunci apăruse strungar, mecanici auto și m-a dus tata cu căruța până la Buhăceni și m-am urcat prima dată în tren”, a mărturisit bărbatul.

Dumitru Popescu se numără printre ctitorii Bisericii din Dobârceni, care a fost sfințită în septembrie 2022, în prezența IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *