Tânărul cu cagulă pe cap care a atacat brutal o femeie pe o stradă din Botoșani, arestat preventiv. Vezi cine este individul!

Tânărul care a atacat brutal o femeie pe o stradă din Botoșani a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis, sâmbătă, de Judecătoria Botoșani. Botoșăneanul, care a acționat cu cagulă pe față, este acuzat de tâlhărie calificată, după ce a pus-o la pământ pe victima sa și i-a furat telefonul mobil.

De asemenea, acesta este acuzat și de „tentativă la infracţiunea de furt calificat”, ca urmare a faptului că a vrut să spargă un magazin alimentar.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 243 C.proc.pen. raportat la art. 226 alin. 1 C.proc.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul penal nr. 436/143/P/2024. Respinge cererea formulată de către inculpat, prin apărător, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 243 C.proc.pen. raportat la art. 226 alin. 2 C.proc.pen., art. 223 alin. 2 C.proc.pen. şi la art. 202 alin. 1 şi 3 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 10.02.2024 până la data de 10.03.2024, inclusiv, a inculpatului HRIŢUC SEBASTIAN-IULIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tâlhărie calificată”, faptă prev. și ped. de art. 233 rap. la art. 234 alin. 1 lit. c și d din C. pen. și „tentativă la infracţiunea de furt calificat”, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin.1 rap. la art. 228 alin. 1, art. 229 alin.1 lit. b, c, d din C. pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C. pen. și art. 113 alin. 3 din C. pen. În temeiul art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului HRIŢUC SEBASTIAN-IULIAN. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 C.proc.pen., onorariul apărătorului desemnat din oficiu în valoare de 680 lei va fi achitat Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei (av. Gireadă Dodiţă-Ilinca). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 10.02.2024, ora 15:26.

Știrea inițială

O femeie a fost atacată pe o stradă din municipiul Botoșani de un tânăr cu cagulă pe față. Incidentul a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie 2024, iar adolescentul, din municipiul Dorohoi, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 9 februarie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii botoșăneni au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au spart geamul unui magazin alimentar, de pe strada Primăverii, în încercarea de a pătrunde în interior, însă nu au reușit, părăsind zona.

Ulterior, în jurul orei 23:00, un nou apel la 112 sesiza o faptă de tâlhărie asupra unei tinere, care se deplasa pe strada Bucovina. Aceasta ar fi fost atacată de un tânăr care purta o cagulă și care a împins-o pe sol și a amenințat-o cu acte de violență, obligând-o să îi dea telefonul mobil pe care îl avea asupra sa.

Forțele de ordine aflate în teren, polițiști și jandarmi, au fost mobilizate în vederea identificării autorului, iar în aproximativ 20 de minute au reușit prinderea persoanei care corespundea semnalmentelor oferite de victimă. Acesta se afla pe Calea Națională și avea un comportament suspect, iar la vederea forțelor de ordine, a încercat să se sustragă.

„Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar asupra sa a fost identificat telefonul victimei și o cagulă. Din verificări, a reieșit faptul că acesta ar fi și persoana care a încercat să sustragă bunuri din magazinul alimentar de pe strada Primăverii.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus”, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Sâmbătă, botoșăneanul va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestarea preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *