O adolescentă din Botoșani vrea să se mărite înainte de a împlini 18 ani. Căsătoria trebuie aprobată de judecători

casatorie, stiri, botosani, dorohoiO adolescentă din Botoșani vrea să se mărite, deși nu îndeplinește condițiile legale de vârstă, adică nu are încă 18 ani. Fata cere judecătorilor de la Judecătoria Dorohoi să îi permită să se căsătorească cu dispensă. Solicitarea a fost depusă la instanță în această săptămână, fiind prima de acest gen din județul Botoșani în 2024.

Simina Daniela P., prin părinții săi, ca reprezentanți legali, a depus documentele pentru a obține autorizarea căsătoriei înainte de împlinirea vârstei majoratului. Fata ar urma să se căsătorească cu Emanuel Ș, care este și el parte în acțiunea declanșată în instanță.

Potrivit Codului civil, căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. Există însă și excepții. Legea prevede că „pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *