Anchetă a Poliției după incidentul de la teatrul din Botoșani. Arma cu care a fost împușcat actorul, ridicată de anchetatori

Delia Nenișcu

Polițiștii continuă ancheta după incidentul de vineri, de la repetițiile actorilor de la  Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, când un actor de 33 de ani a fost împușcat pe scentă, în timpul repetiției, de un coleg de scenă. Deocamdată nicio persoană nu are vreo calitate în acest dosar, spun polițiștii.

„Este vorba despre o armă tip airsoft cu aer comprimat. A fost ridicată de polițiști în vederea expertizării, pentru a se stabili cu exactitate categoria din care face parte. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În această etapă a anchetei cercetările sunt pe fapte, nicio persoană nu are vreo calitate în dosar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Actorul a fost împușcat și a ajuns la spital. Din fericire, în prezent, acesta este în afara oricărui pericol.

„În jurul amiezii s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe un pacient în vârstă de 33 de ani, prezentând un traumatism de glob ocular. A fost consultat de medicii din UPU și ulterior de medicul specialist oftalmolog. I s-a pus diagnosticul de traumatism de glob ocular minor, cu reacție conjunctivală”, ne-a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Incidentul a avut loc în timpul repetițiilor piesei „Iubesc, iubesc, te iubesc!”, când actorul Răzvan Amitroaie, a fost împușcat de actorul Marius Rogojinschi. Cel din urmă a simulat că trage cu o armă de tip airsoft, dar de pe țeava acesteia a ieșit un proiectil, care l-a lovit pe Răzvan.

Cazul a ajuns atât în atenția polițiștilor, cât și a inspectorilor muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *