FOTO& VIDEO Primarul Cosmin Andrei a vizitat șantierul de la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani și a făcut anunțul privind finalizarea lucrărilor: După ce am așteptat peste 10 ani de zile să avem acest edificiu, nu cred că mai este nimeni supărat…

Lucrările de reabilitare a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani sunt realizate în proporție de 85%, însă nu se știe termenul exact când acestea vor fi finalizate. Directorul de șantier a declarat că în acest moment se realizează finisajele interioare iar la gri este sala de spectacole.

Termenul de finalizare anunțat inițial de autorități a fost dat peste cap de proiectul inițial care a trebuit adaptat, dar și de durata de aprovizionare cu materiale.

Directorul de șantier a declarat că numai aducerea mozaicului din Grecia a durat patru luni.

A durat foarte mult aprovizionarea materialelor. Nu ne jucăm nici cu materialele, nici cu manopera”, a declarat directorul de șantier.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a efectuat, vineri, o vizită în șțantier, a declarat că nu va pune presiune pe constructor, pentru a grăbi lucrările, întrucât își dorește ca lucrarea să fie de calitate.

A fost și întârziere motivat de lipsa detaliilor de execuție din proiectul inițial, dar dacă am fi făcut acest proiect încă ani de zile până era unul perfect, nu  mai începeam și nu mai terminam niciodată. Am preferat să adaptăm proiectul inițial cu dispoziție de șantier acolo unde a fost cazul, pentru a ajunge în acest stadiu și pentru a-l finaliza anul acesta. (…) Chiar dacă ne dorim să montăm parchetul, care este una din etapele finale, nu putem acest lucru pentru că avem umiditate și riscăm să avem un parchet umflat pe viitor, pentru că ne-am grăbit să deschidem de Zilele orașului. Ei bine, nu! Haideți să așteptăm cât mai este nevoie, ca să avem o lucrare de calitate. (…) Există și obligația să se asigure o garanție pentru lucrări de 9 ani. Putem să-i cerem noi constructorului să devanseze, să finalizeze mai repede, dar nu va risca niciodată, motivat de faptul că trebuie să asigure garanție. Și acum dacă avem umiditate și nu putem da cu var, chiar dacă ne dorim noi să devansăm cu o lună de zile, mai degrabă așteptăm o lună de zile ca să avem nouă ani garanție”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a ținut să precizeze că orizontul de timp pentru finalizarea lucrărilor nu mai este atât de mare.

”După ce am așteptat peste 10 ani de zile să avem acest edificiu, nu cred că mai este nimeni supărat dacă mai durează câteva luni. Finalizăm etajele superioare, care sunt la finisaje, unde mai avem de dat cu var și montat parchetul, dar nu ne permite umiditate, și stadiul cel mai puțin avansat cu sala de spectacole, unde preferăm să avem cele mai bune soluții tehnice pentru un edificiu care va dura și va fi construit la cele mai bune standarde de calitate”, a mai spus Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *