FOTO! Distincții înmânate de ministrul Culturii, Raluca Turcan, reprezentanților Teatrului ”Vasilache” și Teatrului ”Mihai Eminescu”: Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut!

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a înmânat, joi, distincțiile pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a acordat, pe 15 ianuarie, Teatrului Mihai Eminescu şi Teatrului Vasilache.

Ceremonia a avut loc în sala de Consiliu Local al Primăriei Botoșani, unde au participat autorități locale, șefi de instituții, dar și angajați ai celor două teatre.

Raluca Turcan a mulțumit reprezentanților celor două teatre pentru activitatea depusă și ”pentru tot ceea ce ați făcut pentru generații întregi de oameni, pentru că Botoșaniul este un județ care a dat României oameni de cultură și oameni educați, cu recunoașterea națională și internațională. Venind aici, la Botoșani, și întâlnindu-mă cu reprezentanți ai instituțiilor de cultură și cu oameni care dau viață acestor instituții de cultură, am avut o emoție foarte maere. Acum mi-a mai trecut emoția, întrucât am putut să discut la începutul zilei cu managerii instituțiior de cultură, însă, și emoția, dar mai ales prețuirea mea sunt extraordinar de puternice față de dvs. Uitându-mă la dvs. îmi dau seama că sunteți parte din firmarea mea ca om, pentru că în familia mea am crescut odată cu dvs.”, a declarat Raluca Turcan, care s-a născut la Botoșani.

În semn de apreciere pentru îndelungata contribuție la educarea copiilor și tinerilor prin arta animației și valorificarea filonului tradițional al poveștii, legendelor și tradițiilor românești,, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului”, Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani.

De asemenea, în semn de apreciere pentru îndelungata contribuție la dezvoltarea artei dramatice în spațiul moldovenesc, pentru rolul avut timp de peste un secol în promovarea istoriei naționale și valorilor culturii și identității românești, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului”, Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Raluca Turcan se află în vizită de două zile în județul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *