Cinci botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au accidentat la serviciu

Cinci botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au accidentat la serviciu, în luna ianuarie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani, nu mai puțin de opt evenimente au fost comunicate în ianuarie de către angajatori către  Inspectoratul Teritorial de Muncă. Nouă evenimente au fost cercetate de angajatori și avizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă; iar un eveniment a fost comunicat de Inspectoratul Teritorial de Muncă către Inspecția Muncii.

De asemenea, au fost înregistrate 5 persoane accidentate în accidente de muncă, toate cu incapacitate temporară de muncă.

„Cele mai des întalnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost: lipsă fișe tehnice de securitate; lipsa verificărilor periodice ale instalațiilor electrice la termenele stabilite de reglementările tehnice din domeniu; neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic; semnalizare incompletă; neinformarea lucrătorilor despre riscurile de accidentare și de îmbolnăvire profesională precum și măsurile de prevenire; căi și ieșiri în caz de urgență parțial blocate; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi de îmbolnavire profesională”, anunță ITM.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de către  ITM Botoşani, în cadrul domeniilor  Sănătate şi Securitate în Muncă şi Relaţii de Muncă în cursul lunii ianuarie 2024 este de 40.500 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *