FOTO Tânăr de 30 de ani, la volanul unui camion, deși avea permisul suspendat. A încercat să iasă din țară prin Vama Stânca

Un tânăr de 30 de ani a încercat să iasă din țară la volanul unui camion deși avea permisul de conducere suspendat, anunță poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca.

În data de 05 februarie a.c., în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din țară, la volanul unui ansamblul rutier format din cap-tractor și o remorcă, înmatriculate în România, un cetățean român, în vârstă de 30 de ani.

„La solicitarea colegilor noștri a documentelor necesare trecerii frontierei, bărbatul a prezentat și un permis de conducere emis de autoritățile din România, valabil pentru categoriile AM, B, B1, C1, C, BE, C1E, CE. În urma verificărilor suplimentare efectuate, colegii noștri au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, din data 08.11.2023, iar ansamblul rutier nu figurează ca fiind asigurat”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce   i-a fost suspendată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Conform prevederilor legale tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *