Contrabandist din Botoșani prins cu un cuțit la el după ce a fost percheziționat de jandarmi

Un contrabandist a fost prins cu un cuțit la el, după ce a fost percheziționat de jandarmi. În total, la sfârșitul săptămânii au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 27000 de lei, majoritatea pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Cea mai mare amendă, în sumă de 20000 de lei, a fost aplicată unui bărbat depistat în timp ce comercializa țigări de contrabandă în zona Pieței Centrale a municipiului Dorohoi, conform prevederilor Codului Fiscal.

La controlul corporal, pe lângă pachetele de țigări, jandarmii au găsit asupra dorohoianului și un cuțit cu lama retractabilă, care a fost ridicat în vederea confiscării și va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port și folosire fără drept de arme albe.

„Acțiunile jandarmilor botoșăneni, desfășurate independent sau în cooperare cu efective de poliție, în cadrul sistemului integrat de ordine publică, vizează siguranța comunităților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, precum și intervenția la solicitările făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.  Recomandăm cetățenilor să solicite în cel mai scurt timp sprijinul forțelor de ordine în mod direct sau prin apel 112, în cazul sesizării unor abateri de la normele legale cu incidență în domeniu”, susțin jandarmii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *