A fost votat bugetul județului Botoșani. Federovici: Și în acest an punem un accent deosebit pe partea de dezvoltare, de investiții

Consilierii județeni au votat, luni, bugetul propriu al bugetului pentru anul 2024. Veniturile totale ale bugetului propriu județean pe 2024 sunt de 488.301 mii lei. Cu toate acestea, cheltuielile sunt mult mai mari: 537.301,00 mii lei. Aproape 122 milioane lei sunt pentru cheltuieli cu salarizarea personalului,

„Și în acest an punem un accent deosebit pe partea de dezvoltare, de investiții. Vrem să rămânem în topul consiliilor județene care au avut cele mai mari investiții pe parcursul anului, așa cum s-a întâmplat și în perioada 2021-2023. De aceea, și în acest an ne propunem să realizăm investiții de aproximativ 50 de milioane de euro, mai exact de 239,76 milioane lei. Avem foarte multe proiecte în derulare, cu finanțare din fonduri europene, PNRR sau guvernamentale atrase, la care asigurăm cofinanțări importante. De asemenea, avem proiecte de dezvoltare pe care le vom finanța exclusiv din bugetul propriu”, a declarat președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Șefa administrației județene dă asigurări că vor continua proiectele de infrastructură începute și se va implementa, din bugetul propriu, modernizarea drumului DJ293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca, cu o lungime de 15 kilometri.

„Este un proiect de aproximativ 16 milioane de euro. Așa cum spuneam, vom continua și lucrările de modernizare a drumurilor județene începute anul trecut în Programul „Anghel Saligny”. Vorbim de modernizarea a peste 40 de kilometri de drum de piatră, pentru care avem o finanțare de 35 de milioane de euro, la care, din bugetul propriu, trebuie să mai asigurăm o cofinanțare de 9 milioane de euro. De asemenea, avem proiectul tehnic gata pentru Drumul Vămii și imediat cum se va deschide aplicația de finanțare la ADR Nord-Est îl vom depune și vom lansa licitația pentru execuția lucrării. În paralel, se lucrează la documentația pentru drumul de mare viteză care va lega municipiile Botoșani și Suceava. Vă reamintesc că în parteneriat cu CNAIR, Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava am preluat realizarea documentațiilor tehnice și a execuției drumului de mare viteză. La acest proiect, alături de celelalte trei unități administrative, asigurăm împreună o cofinanțare de 2%”, a spus Federovici.

De asemenea, CJ va asigura cofinanțarea pentru proiectul reabilitării și restaurării Muzeului Județean de Istorie, derulat prin CNI, respectiv proiectul de consolidare, reabilitare și restaurare a Muzeului de Științe ale Naturii Dorohoi, care va fi derulat prin INP și pentru care e nevoie de o cofinanțare de 1 milion de euro. Tot din acest buget se va asigura și cofinanțarea proiectului de modernizare a Școlii Speciale „Sfântul Stelian”.

„Avem și alte proiecte mari pe care le finanțăm și, la fel ca anul trecut, vom atrage și pe parcursul acestui an noi finanțări, care se vor regăsi pe parcursul anului 2024 în buget. La secțiunea „Funcționare”,  Consiliul Județean va trebui și în acest an, ca și anul trecut, de altfel, să asigure o mare parte din cheltuielile de funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unul dintre angajatorii cu peste 1.100 de salariați. Standardele de cost per beneficiar, deși au fost actualizate, nu acoperă în totalitate cheltuielile de funcționare, restul banilor vor trebui asigurați de către Consiliul Județean, repet la fel ca și în anii trecuți”, a spus Federovici.

3 thoughts on “A fost votat bugetul județului Botoșani. Federovici: Și în acest an punem un accent deosebit pe partea de dezvoltare, de investiții

  1. Vechea pasiune drumurile… Da. Si Buzatu de la Vaslui si Dumitrescu de la Prahova au fost denuntati de constructorii de drumuri…… adusi in prag de faliment… de pretentiile acestor politicieni. Da…. Cate imprumuturi va mai face CJ? De unde se vor da inapoi zecile de milioane imprumutate daca cJ traieste din realocari de fonduri de la Guvern?

  2. Vechea pasiune drumurile… Da. Si Buzatu de la Vaslui si Dumitrescu de la Prahova au fost denuntati de constructorii de drumuri…… adusi in prag de faliment… de pretentiile acestor politicieni. Da…. Cate imprumuturi va mai face CJ? De unde se vor da inapoi zecile de milioane imprumutate daca cJ traieste din realocari de fonduri de la Guvern?

  3. daca se lucreaza ca la drumul de pamant MANOLEASA RADAUTI unde sa intins 5-6 cm de asfalt in doua cu pamant negru si acum este totul crapat cam 40% din lucrare ce pretentii sa ai la Buzattii nostri ! de ce nu au facut cercetari au fost reclamatii filmate de unul caruia iau dat foc la grajd DNA se ocupa de amnate si de lucruri ieftine pe cand milioane de euro sunt furate ! VORBA UNUI CONFRATE ZIARIST ! AU FACUT BARA BARA CU DNA ! DE ASTA NU IN CERCETEAZA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *