Bugetul propriu al județului pe anul 2024 va fi aprobat astăzi: Cheltuielile, mai mari decât veniturile

Consilierii județeni se întrunesc, astăzi, în ședință extraordinară pentru a vota bugetul propriu al Consiliului Județean pe anul 2024.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Județean, veniturile pe acest an sunt de 488.301,00 mii lei, iar cheltuielile sunt mai mari, respectiv de 537.301,00 mii lei.

”Aşa cum rezultă din situaţia prezentată veniturile bugetului propriu judeţean sunt mai mici decât cheltuielile la secțiunea de dezvoltare cu suma de 49.000,00 mii lei. Potrivit prevederilor art.58 alin.(1) lit.a) din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, excedentul bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar, pe cele două secțiuni, după efectuarea regularizărilor în limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și a transferurilor din bugetul de stat sau din alte bugete, precum și după achitarea plăților restante, se reportează în exercițiul financiar următor și se utilizează în baza hotărârilor autorităților deliberative, astfel: – ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. În baza celor prezentate, pentru asigurarea echilibrului bugetar se propune angajarea sumei de 49.000,00 mii lei din excedentul bugetului local la finele anului 2023 și utilizarea acesteia ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare”, se arată în nota de fundamentare a Consiliului Județean.

Din cele 537 milioane lei cât reprezintă cheltuielile totale, aproape 122 milioane lei sunt cheltuieli cu salarizarea personalului, un milion lei va reprezenta fondul de rezervă bugetară iar peste 50 milioane lei vor fi direcționați către proiectele finanțate prin PNRR. Vezi aici proiectul de buget al Consiliului Județean Botoșani!

FOTO! O șoferiță de 22 ani a încercat să-i păcălească pe polițiștii de frontieră botoșăneni și s-a ales cu dosar penal

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *