Botoșăneanul de la Olimpiada Culinară de la Stuttgart se întoarce acasă cu medalia de bronz

Botoșăneanul de la Olimpiada Culinară de la Stuttgart se întoarce acasă cu medalia de bronz. Este vorba despre absolventul Școlii Profesionale de Cooperație, Andrei Miron, care a făcut parte din Echipa Națională de Juniori, unde bucătari talentați s-au întrecut în creativitate și abilitate. Andrei are 18 ani și este un model de perseverență, ambiție, seriozitate și talent.

România a obținut medalie de argint pentru Echipa Nationala de Bucătari – Proba „Chefs Table” și medalie de bronz pentru Echipa Națională de Bucătari Juniori – Proba „Restaurantul Națiunilor” , din care a făcut parte și Andrei.

Orașul Stuttgart din Germania a găzduit, în perioada 02 – 07 februarie, IKA/Culinary Olympics, considerată a fi cea mai longevivă, vastă și variată competiție culinară la nivel global.

De aproape 125 de ani, această competiție reunește bucătari talentați, ce se întrec în creativitate și abilitate, aducând pe masă o multitudine de arome și texturi care captează simțurile și imaginația. Se poate spune astfel că la Olimpiada Culinară de la Stuttgart nu doar că se sărbătorește măiestria culinară, ci se setează trenduri, se inovează și se stabilesc standarde de excelență în bucătăria mondială. Este un eveniment unde tradiția se întâlnește cu inovația, unde fiecare bucătar aduce un omagiu bogăției gastronomice globale.

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart pune împreună mai mult de 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe (24 de echipe naționale, 19 echipe naționale de juniori, 22 de echipe de catering comunitar, 24 de echipe regionale) și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *