Un tânăr din Botoșani va reprezenta România la Olimpiada Culinară de la Stuttgart

Un tânăr din Botoșani va reprezenta România la Olimpiada Culinară de la Stuttgart. Este vorba despre absolventul Școlii Profesionale de Cooperație, Andrei Miron, care face parte din Echipa Națională de Juniori, unde bucătari talentați se întrec în creativitate și abilitate. Andrei are 18 ani și este un model de perseverență, ambiție, seriozitate și talent.

Orașul Stuttgart din Germania devine anul acesta centrul universului gastronomic, găzduind, în perioada 02 – 07 februarie, IKA/Culinary Olympics, considerată a fi cea mai longevivă, vastă și variată competiție culinară la nivel global.

De aproape 125 de ani, această competiție reunește bucătari talentați, ce se întrec în creativitate și abilitate, aducând pe masă o multitudine de arome și texturi care captează simțurile și imaginația. Se poate spune astfel că la Olimpiada Culinară de la Stuttgart nu doar că se sărbătorește măiestria culinară, ci se setează trenduri, se inovează și se stabilesc standarde de excelență în bucătăria mondială. Este un eveniment unde tradiția se întâlnește cu inovația, unde fiecare bucătar aduce un omagiu bogăției gastronomice globale.

Echipele naționale de bucătari ale României, atât de seniori, cât și de juniori, sunt formate din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, având fiecare propria abordare. Echipa de seniori este condusă de Emanuel Mocan, multiplu câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale, iar cea de juniori va merge sub îndrumarea căpitanului Munteanu Dadiana, câștigătoare a competiției Arena Bucătarilor.

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart pune împreună mai mult de 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe (24 de echipe naționale, 19 echipe naționale de juniori, 22 de echipe de catering comunitar, 24 de echipe regionale) și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale. Vor fi puse la dispoziție, în cadrul competiției, 17 bucătării complet echipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *