Salariile angajaților Consiliului Județean Botoșani și ai direcțiilor din subordine, majorate din februarie. Vezi lefurile colosale ale acestora!

Salariile angajaților Consiliului Județean Botoșani și ai direcțiilor din subordine vor crește și anul acesta, potrivit unui proiect de Hotărâre de CJ ce urmează a fi supus spre aprobare în ședința din luna februarie.

Astfel, de la 1 februarie 2024, salariul de bază al secretarului județului va fi de 16.543 lei, asta în condițiile în care în luna septembrie 2023 salariul de bază era de 15.755 lei.

Arhitectul șef al județului va avea un salariu de bază de 16.109 lei față de 15.341 lei cât avea în septembrie iar directorul executiv din CJ va avea un salariu de bază de 15.867 lei față de 15.111 lei în septembrie anul trecut.

Un șef de serviciu va avea salariul de bază de 13.549, în timp ce salariul de bază al unui consilier juridic, respectiv consilier achiziții publice pornește de la 8.119 lei și poate ajunge la 10.112 lei

Salarii de bază mai mari vor avea și auditorii, dar și consilierii din Cabinetul președintelui, șoferii, referenții, muncitorii și îngrijitorii. Administratorul public al județului are un salariu de bază de 21.000 lei.

La Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani alariul de bază al directorului general va fi din luna februarie de 14.949 lei, iar al unui șef de serviciu de 12.872 lei.

La Direcția de Drumuri și Poduri Botoșani, salariul de bază al directorului executiv va fi de 14.949 lei iar a directorului adjunct de 14.442 lei. De asemenea, la  Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Botoşani, salariul de bază al șefului de serviciu va fi de 12.872 lei iar a unui șef de birou de 12.365 lei. În toate cele trei instituții vor crește salariile tuturor angajaților.

La propunera salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din cadrul serviciilor publice din subordinea Consiliului Judeţean Botoşani s-a avut în vedere încadrarea în plafonul valoric stabilit prin bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 și asumat de fiecare ordonator de credite, respectiv nu s-a depășit nivelul indemnizației vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani. Salariul de bază rezultă prin înmulţirea coeficienţilor propuşi cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată în anul 2021 majorat cu 5% şi se modifică corespunzător acestuia, la care se aplică în mod succesiv cotele procentuale aferente transelor de vechime în muncă, corespunzător gradaţiei deţinute, dar nu mai puțin de salariul minim pe economie aprobat pentru anul 2024, respectiv de 3.300 lei. Astfel, pentru stabilirea salariilor de bază brute lunare, pentru instituțiile subordonate Consiliului Județean Botoșani, acolo unde prin aplicarea coeficientului de 5% la salariul de bază aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 83 din 27.04.2023 la gradația 0, rezulta un salar mai mic decât 3.300 lei, salariile de bază au fost stabilite, astfel încât, să fie cel puțin egal cu salariul minim pe economie garantat în plată în anul 2024”, se arată în nota de fundamentare.  Vezi aici salarii din CJ botosani  și din direcțiile subordonate!

 

Zeci de profesori pensionari în școlile din Botoșani. Sunt care depășesc și vârsta de 65 de ani

One thought on “Salariile angajaților Consiliului Județean Botoșani și ai direcțiilor din subordine, majorate din februarie. Vezi lefurile colosale ale acestora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *