Zeci de profesori pensionari în școlile din Botoșani. Sunt care depășesc și vârsta de 65 de ani

Zeci de profesori pensionari activează în școlile din județul Botoșani. Dascălii pensionari sunt menținuți la catedră în detrimentul necalificaților, astfel că, la această dată, în școlile botoșănene activează peste 30.

Cel mai vârstnic cadru didactic pensionar care predă încă în învățământul botoșănean are 67 de ani. Începând cu anul acesta, profesorii pensionabili pot rămâne la catedră până la 70 de ani.

”Față de un cadru didactic necalificat, preferăm un pensionar, pentru că este calificat. Însă, în cazul unui cadru didactic calificat și un pensionar, clar că vom merge pe cadre didactice calificate, dar încercăm să acoperim toată plaja de nevoi și la toate unitățile de învățământ. Conform normelor în vigoare care au apărut, un cadru didactic care se apropie de vârsta de pensionare, adică 65 de ani, poate rămâne în activitate  până la 70 de ani”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Faptul că dascălii se dau cu greu duși de la catedră o arată și cererile de pensionare depuse în acest an școlar, doar cinci la număr la nivelul județului.

Anul trecut, au fost în activitate un număr de 33 de dascăli care au predat, în continuare, în învățământ, deși puteau merge la pensie.

Botoșănean celebru, în doliu. Mama acestuia s-a stins din viață la numai 55 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *