O societate din Botoşani investeşte peste 6 milioane de lei într-un parc fotovoltaic

O societate comercială din municipiul Botoşani, aflată în subordinea Consiliul Local, investeşte peste şase milioane de lei într-un parc fotovoltaic. Societatea comercială Modern Calor SA a obţinut o finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru realizarea parcului fotovoltaic.

Proiectul constă în realizarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată a panourilor fotovoltaice de 993,3 KWp, în incinta Modern Calor S.A. Botoşani, de pe strada Pacea nr. 43, pe un teren cu suprafaţa de 15.282 metri pătraţi.

Obiectivul proiectului de investiţii îl constituie producţia de energie electrică din surse regenerabile de energie electrică (energie solară) care să asigure parţial necesarul de consum propriu tehnologic al sursei de producere CET pe durata zilei, încât să se reducă costurile de producere a energiei electrice şi termice, dar şi protecţia mediului.

Indicatori obligatorii la nivel de proiect:

  • Capacitate operaţională suplimentară instalată de producere a energiei din surse regenerabile (capacitate instalată a panourilor fotovoltaice): 0,9933 MW
  • Reducerea gazelor cu efect de seră: scădere anuală a gazelor cu efect de seră: 721,296 Echivalent tone de CO2
  • Producţia brută de energie primară din surse regenerabile: 0,100405 Mii tep/an
  • Producţia brută de energie primară din surse regenerabile: 1167,713 MWh/an

Modern Calor SA a lansat licitaţia publică pentru desemnarea firmei care va construi parcul fotovoltaic. Valoarea totală a proiectului 6.135.035 lei.

Școala verde din Botoșani, unde elevii învață să mănânce sănătos, să facă economie la utilități și să salveze natura

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *