Un bărbat din Botoșani și-a terorizat propria familia. Individul a fost arestat preventiv

Un bărbat din județul Botoșani, care și-a terorizat propria familie, a fost arestat preventiv, în cursul zilei de joi, pentru că nu ar fi respectat restricțiile care i-au fost impuse printr-un ordin de protecție.

Judecătoria Săveni a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marian Feraru, după ce a provocat un scandal la locuința familiei sale, de care nu avea voie să se apropie.

„La data de 31 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 37 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în cursul zilei de 31 ianuarie a.c., s-a prezentat la domiciliul familiei sale și a provocat scandal, deși avea obligația impusă prin ordin de protecție provizoriu, de a păstra o distanță de minim 50 de metri față de domiciliu și membrii familiei”, susțin polițiștii.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în dosarul nr. 136/145/P/2024. Respinge cererea formulată de inculpatul Feraru Marian privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 202 alin. 1, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Feraru Marian, .., cetăţean român, necăsătorit, studii gimnaziale, fără loc de muncă, cu antecedente penale ce atrag starea de recidivă, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31 alin. (1) şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 47 alin. (2) din Legea nr. 217/2003, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal (3 acte materiale) şi art. 41 alin. (1) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 01 februarie 2024 şi până la data de 01 martie 2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Feraru Marian. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului, în sumă de 340 lei, se achită B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01 februarie 2024, ora 14,10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *