Medicul din Botoşani care a salvat viaţa unei tinere de 20 de ani este fiul unui primar. „Este un medic care îşi iubeşte cu adevărat meseria”

Medicul chirurg din Botoşani care a salvat viaţa unei tinere de 20 de ani este fiul unui primar. Daniel Gavril, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, este fiul primarului comunei Corlăteni, Costel Cătălin Gavril.

Apropiaţi ai familiei Gavril susţin că botoşăneanul de 37 de ani este un foarte bun profesionist şi un om căruia îi place să îşi ajute semenii.

„Este un medic care îşi iubeşte cu adevărat meseria”, a declarat, pentru BotosaniNews, un localnic din Corlăteni.

Fata a ajuns la spital în stare gravă

Un medic din Botoșani a salvat viața unei tinere de 20 de ani, care ar fi putut muri, după un gest necugetat. Ea s-a tăiat cu cuțitul, din cauza geloziei, iar lama i-a atins unul dintre plămâni. Medicul care a făcut ca tânăra să mai fie astăzi în viață este Daniel Gavril, care are 37 de ani și care lucrează ca medic chirurg la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

La finalul săptămânii trecute, în timp ce se afla de serviciu, botoșăneanul era de gardă în momentul în care tânăra de 20 de ani a fost adusă cu ambulanța în Unitatea de Primiri Urgențe, iar de acolo, din cauza stării grave în care se afla, a fost băgată direct în sala de operație.

Fiind o urgență chirurgicală cu iminenta de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu se prompt si identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei”, a spus medicul din Botoșani.

Intervenția a fost una complexă, medicul botoșănean făcând echipă cu doctorița Bianca Voroniuc și cu medicul ATI Dănuț Barbunc, dar și cu asistentele de la blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc.

Pacienta, deși conștientă, era instabilă hemodinamic, în soc hemoragic. În urma investigatiilor efectuate în UPU s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și pericardului, care au condus la hemo-pneumotorax și hemo-pneumopericard. Dupa stabilizarea temporara începuta de echipajul de pe ambulanță și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la chirurgie unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării, respectiv artera toracica internă, și apoi rezolvarea celorlalte leziuni. Intervenția a durat aproximativ două ore.

Cum s-a produs nenorocirea

Tânăra de 20 de ani s-a tăiat cu un cuțit de supărare că iubitul său ar avea pe altcineva. Pe  26 ianuarie, în timp ce se aflau în locuință cei doi fiind concubini, la un moment dat au început să se certe. Tânăra îl acuza pe bărbat de infidelitate, susținând că acesta are o relație cu o altă localnică. La un moment dat, a pus mânca pe un cuțit și s-a înjunghiat.

VIDEO Imagini din momentul în care doi polițiști din Botoșani au fost bătuți de opt tineri. Nimeni nu a intervenit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *