Soluția găsită de un consilier local din Botoșani pentru a evita blocajele din trafic de la Școala 11. „Să lăsăm să circule oamenii că stau în mijlocul străzii”

Un consilier local din Botoșani a găsit soluția pentru a evita blocajele din trafic de la Școala 11, care se produc dimineața, dar și la orele amiezii, când părinții își iau părinții de la școală. Consilierul local Eugen Țurcanu propune ca părinții care își lasă copiii la școală să poată intra cu mașinile pe terenul de sport. Ideea acestuia vine ca urmare a faptului că în timpul anului școlar, zilnic, în zona respectivă se blochează traficul din cauza părinților care vine cu mașinile să își lase copiii la școală și blochează o bandă de mers.

„La Școala 11 nu te lasă să intri în curtea școlii, care are teren de sport în spate și ar putea fi ușor să intre părinții acolo, și toată lumea stă la stradă. Ori lărgiți strada și micșorați trotuarul, ori intrați în curtea școlii și lăsați puțin spațiu, faceți demersuri la Ministerul Educației să ne permită. […] ca să-i lăsăm să circule oamenii, că stau în mijlocul străzii”, a spus Eugen Țurcanu.

De asemenea, Țurcanu propune scoaterea unui sens giratoriu din municipiu pe motiv că mai mult încurcă traficul și propune semaforizarea intersecției.

„E o soluție proastă. Nu ajută”

Consilierul local Eugen Țurcanu solicită conducerii Primăriei să înlăture sensul giratoriu de la intersecția dintre  Bulevardul Mihai Eminescu și strada Octav Onicescu și să păstreze intersecția semaforizată.

„Era un semafor care funcționa foarte bine acolo. Ați luat decizia proastă de a pune un sens giratoriu cu niște plastic. […] În fiecare dimineață este un ambuteiaj teribil acolo. Se intră pe două benzi în sensul giratoriu dinspre Bulevard, cea mai mare aglomerație e dinspre Sucevei și dinspre Primăverii. Aici intri cu două benzi și din sensul giratoriu e doar o bandă. Se blochează tot. De obicei și la ora 12.00 și la ora 14.00 și la ora 16.00 când plec acasă ambuteiajul începe undeva de la stadion sau Sala Polivalentă până în sensul giratoriu”, a spus Țurcanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *