Încep lucrările de renovare energetică la un bloc de locuințe din municipiul Botoșani. O asociere de firme a câștigat licitația

Blocul de locuințe de pe strada Independenței nr. 3 (sc. A-B) va fi inclus în procesul de renovare energetică.  Urmare etapei de evaluare a celor trei oferte depuse în licitația publică, a fost desemnată câștigătoare Asocierea S.C. GAD INVEST ECHIP SRL – S.C. COMSTART 93 SRL, cu subcontractanții S.C. INSTAL-CON SRL, S.C. VOLGAD SRL și S.C. STING SRL, fiind aplicat criteriul „prețul cel mai scăzut”, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Contractul, în valoare de 2 milioane de lei, va fi semnat pe data de 8 februarie 2024.

Lucrările din cadrul acestei investiții vor fi de:-reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii/ a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum; -instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; -instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; -reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat; -implementare a sistemelor de management energetic integrat și a sistemelor inteligente de umbrire pentru sezonul cald; -modernizare a sistemelor tehnice

„Odată finalizate aceste intervenții, locatarii vor avea facturi mai mici, confort sporit iar aspectul clădirii va fi modernizat”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Fondurile necesare investiției sunt susținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primăria Municipiului Botoșani a lansat în licitație publică mai multe lucrări de renovare energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale iar în momentul de față, ofertele depuse se află în fazele de evaluare. Amintim zonele de pe Calea Națională, strada Săvenilor, Grivița sau Bulevardul Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *