50 de copii, într-o singură sală de clasă, la o grădiniță din Botoșani. „Suntem în plin sezon al virozelor și efectiv părinții nu-și mai pot duce copiii la grădiniță”

Un număr de 50 de copii stau într-o singură sală de clasă. Se întâmplă la Grădinița nr 22 din municipiul Botoșani, acolo unde unitatea este în reabilitare și s-a luat această măsură provizorie. Un consilier local a ridicat problema în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, precizând că în aceste condiții părinții nu își mai pot duce copilașii în unitatea de învățământ.

„Avem 50 de copii într-o sală de clasă destinată pentru 20 de preșcolari. Suntem în plin sezon al virozelor și efectiv părinții nu-și mai pot duce copiii la grădiniță din cauza faptului că îi duc astăzi și mâine sunt răciți. Drept pentru care aș vrea să înțeleg cât mai durează să dăm în folosință toată Grădinița 22?”, a spus Raluca Curelariu, care a solicitat un răspuns scris din partea conducerii municipalității.

Grădinița nr. 22, care este amplasată în Parcul Tineretului, a intrat într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare în cadrul Programului Operațional Regional.

Prin această investiție se dorește îmbunătățirea calității procesului educațional preșcolar prin realizarea unei infrastructuri adecvate ciclului educațional, având ca scop asigurarea accesului la sistemul preșcolar, atât în zona de studiu, cât și la nivelul întregului oraș, implicit de a sprijini participarea părinților pe piața forței de muncă. Modernizarea completă a clădirii, amenajarea spațiului de joacă, refuncționalizarea spațiilor în săli de grup și dotarea acestora, sunt câteva dintre lucrări.

Centura Botoșaniului, „ciuruită” de gropi. „Efectiv devin catastrofale pentru unii oameni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *