Femeia din Botoșani care și-a ucis cu cruzime iubitul zace în pușcărie. Aflată în Penitenciar, aceasta primește un nou mandat de arestare

O femeie din judeţul Botoşani şi-a ucis bărbatul, iar apoi a înscenat o sinucidere. Este vorba de o femeie în vârstă de 40 de ani din comuna Răuseni, care, în luna octombrie a anului trecut, a sunat la 112 şi a anunţat că concubinul său s-a sinucis. Elena Daniela Stoleriu a dat detalii poliţiştilor, spunând că, în urma unor certuri pe care le-ar fi avut, a ieşit afară din casă, iar când s-a întors l-a găsit cu cuţitul înfipt în gât.

De fapt, botoşăneanul în vârstă de 44 de ani, tatăl a patru copii, a fost victima unei crime, iar autorul era chiar femeia care a chemat Poliţia la faţa locului. Medicii legiști au concluzionat că bărbatul nu ar fi putut să se înjunghie singur în felul acela.

„Primele probe în acest caz au survenit o dată cu raportul preliminar al autopsiei, în urma căruia medicii legiști au tras concluzia că victima nu ar fi putut să își provoace singură o astfel de leziune”, spun anchetatorii.

De atunci, femeia se află în arest preventiv sub acuzaţia de  omor-violenţă în familie, iar de la o lună la alta mandatul de arestare se prelungește. Judecătorii Tribunalului Botoșani au dispus, luni, prelungirea cu încă 30 de zile a perioadei în care botoșăneanca va sta după gratii..

Solutia pe scurt: Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispozițiile art. 207 alin. 6 Cod procedură penală. În temeiul art. 348 Cod de procedură penală raportat la art. 207 alin. 4 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă prin încheierea nr. 83 din data de 27 octombrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 2555/40/2023 al Tribunalului Botoșani şi prelungită prin încheierea nr. 89 din data de 15 noiembrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăți în dosarul nr. 2707/40/2023 al Tribunalului Botoşani, faţă de inculpata Stoleriu Elena Daniela, în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Bacău, trimisă în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de omor-violență în familie, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin. 1 din Codul penal cu aplic. art. 199 alin. 1 din Codul penal, măsură preventivă pe care o menţine, urmând ca în termen de 30 zile judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală, astăzi, 29 ianuarie 2024.

Au rezistat împreună doar trei ani

Cei doi se știau din tinerețe, când au avut o scurtă poveste de iubire. S-au regăsit în urmă cu trei ani, la puţin timp după ce femeia trecuse printr-un divorţ.

Însă relația lor ar fi fost presărată de scandaluri, mai ales că obişnuiau să bea alcool, spun vecinii.

A fost în monitorizare și în 2022, prin sesizări la 112 pe violență, alcool. I-am monitorizat, au promis că o să lase. Urmau să se căsătorească, își doreau un copil”, susţine asistentul social Elena Motriuc.

Cei doi parteneri tocmai se interesaseră la primărie ce analize trebuie să își facă pentru a se căsători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *