Populația județului, tot mai bătrână. După vârsta medie, Botoșaniul se situează pe locul 7 pe țară

Populația județului Botoșani a scăzut constant în ultimii ani. Direcția Județeană de Statistică Botoșani a făcut publice rezultatele definitive la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor realizat în 2021.

Astfel, populația rezidentă a județului Botoșani este de 392.821 persoane, în scădere cu 19.805 locuitori față de recensământul din 2011. Majoritatea populației rezidente este de sex feminin, respectiv 52%, și trăiește în mediul rural. Din punctul de vedere al mărimii populației rezidente, județul Botoșani se află pe locul 41 pe țară.

De remarcat faptul că fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat, vârsta medie a populației rezidente pentru județul Botoșani crescând la 41,3 ani față de 39,6 ani la recensământul din 2011.  În ierarhia județelor după vârsta medie, Botoșaniul se situează pe locul 7 pe țară iar în cadrul Regiunii Nord-Est ne situăm pe locul 3.

Potrivit datelor DJS Botoșani, șase localități din județ au înregistrat o scădere a numărului de locuitori, în ultimii zece ani. Este vorba de Rădăuți Prut, cu o scădere de 672 persoane, Corni -784 persoane, Vorona -856 persoane, Suharău- 981 persoane, municipiul Dorohoi -1416 persoane și municipiul Botoșani – 16.837 persoane.

Incendii în trei localități din Botoșani, în ultimele ore. Pompierii, chemați de urgență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *