Dispar magazinele Profi la Botoșani! Noua companie care va prelua lanțul de magazine

profi, stiri, botosani, magazin, strada primaverii (1)Magazinele Profi dispar din Botoșani, dar și din întreaga țară. Acestea urmează să fie preluate de Mega Image, proprietarul fiind Ahold Delhaize, vor rebranduite și vor purta o nouă denumire.

Tranzacția în valoare de 1,3 miliarde de euro dintre fondul de private equity Mid Europa, care operează acum lanțul de peste 1.650 de magazine Profi, și grupul Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a ajuns pe masa Consiliului Concurenței din România.

Potrivit media9.ro, părțile au solicitat Comisiei Europene ca analiza concentrării să se realizeze de către autoritățile competente locale, conform Regulamentul (CE) privind concentrările economice.

Afacerea dintre cele două companii s-a parafat în 30 octombrie 2023. Dacă fi aprobată de autoritățile de concurență, Mega Image va deveni cel mai mare retailer alimentar din România, depășind Lidl. Anul trecut, Consiliul Concurenței a aprobat ca magazinele Cora să devină Carrefour.

FOTO Așa ceva mai rar! Tânăra dintr-o comună din Botoșani, model de succes în Italia, care nu dă înapoi de la muncă. „Am îngrijit și bătrâni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *