Ministrul Culturii, Raluca Turcan, vizită de două zile la Botoșani. Vezi programul!

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, va efectua o vizită în județul Botoșani în perioada 25-26 ianuarie 2024. Turcan va avea joi. întâlniri cu oameni de cultură din Botoșani la Prefectură, dar și la Primăria Botoșani.

Vineri, ministrul Culturii se deplasa la Memorialul „Mihai Eminescu” din Ipotești și la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi.

Iată programul vizitei!

Joi – 25 ianuarie 2024:

09:30 – Primire oficială la Instituția Prefectului – Județul Botoșani a ministrului Culturii, Raluca Turcan de către prefectul județului Botoșani, domnul Sorin Cornilă, împreună cu domnul Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene de Cultură.

10:00 – 11:00 Dezbatere pe teme și “Politici culturale” – activitatea instituțiilor de cultură din județul Botoșani, proiecte în desfășurare și proiecte propuse pentru viitor în domeniul cultural-artistic. Activitatea este organizată în Sala “Nicolae Iorga” din Palatul Administrativ. Invitați: președintele Consilului Județean Botoșani, primarul Municipiului Botoșani, deputatul Costel Șoptică, Dănut Huțu, director al Direcției Județene pentru Cultură Botosani, Aurel Melniciuc, director al Muzeului Județean de Istorie Botoșani, Ala Sainenco, manager Memorialul Ipotesti Centrul National de Studii „Mihai Eminescu”, Elvira Iacob, manager Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, Dan Doboș, manager Orchestra Rapsozii Botoșanilor, Liviu Andronic, Manager Școala Populară de Arte „George Enescu”Botosani, Iustina Irimia-Cenușă, manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Botoșani, Alexandru Vasilachi, manager Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani, Marius Rogojinschi, manager Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani, Mirel Manea, manager Filarmonica „George Enescu” Botoșani.

Ora 11:00 -11:30 Oferirea distincțiilor reprezentanților celor două teatre în Sala de Ședințe a Consiliului Local din sediul Primăriei Botoșani.
Distincții conferite de președintele României, dl. Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale pentru:
Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” din Botoșani – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” – Marius Rogojinschi, manager Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani
Teatrul ,,Mihai Eminescu” din Botoșani – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” – Alexandru Vasilachi, manager la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

Ora 13:00 – 13:30 Conferință de presă organizată la Instituția Prefectului în sala Nicolae Iorga.

Deplasarea Ministrului Culturii în județul Botoșani se va încheia în data de 26 ianuarie, cu vizite la Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, la Memorialul „Mihai Eminescu” din Ipotești și la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, transmite Instituția Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *