A murit un apreciat medic din Botoșani. A fost director al Serviciului Județean de Ambulanță

Un apreciat medic din Botoșani, fost director al Serviciului Județean de Ambulanță, s-a stins din viață marți seară. Este vorba de medicul Nicușor Curteanu, care avea 67 de ani.

„Dumnezeu sa-l ierte pe Domnul Doctor Nicușor Curteanu! Sincere condoleanțe familiei”, a transmis Eduard Gurău, director Serviciul de Ambulanță.

Medicul a fost găsit căzut în casă de soție, care a cerut ajutor prin 112. Din păcate, colegii nu au mai reușit să-i repornească inima.

„Mi-e foarte greu să vorbesc… Cred că e cel mai cumplit lucru să ajungi să îți resuscitezi un coleg. Dacă ar fi să privesc strict din punct de vedere medical, avea un timp în care a stat căzut acolo. L-a găsit căzut și ulterior a sunat la 112 și noi am ajuns la el, dar, repet, cred că a avut un cimp în care a stat și cred că avea frecvente zone în care erau instalate lividități pe partea dreaptă, unde l-am găsit căzut”, ne-a declarat șefa UPU- SMURD Ramona Guraliuc, afectată de moartea colegului său.

Nicușor Curteanu a absolvit Facultatea de Medicină în cadrul Universității de Medicină din Iași, apoi a devenit Doctor în Științe Medicale, în cadrul aceleiași Universități. Curteanu a fost medic stagiar, la Spitalul Universitar ”Sf. Spiridon” din Iași, director adjunct de Strategie și management la Direcția de Sănătate Publică Botoșani, iar apoi medic primar la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, unde ulterior a devenit director.

Nu cred ca pot exprima in cuvinte socul in care suntem cu totii in aceste momente. Am colaborat ani de zile cu domnul doctor. A fost o prezenta constanta in sistemul medical de urgenta din judet. Suntem alaturi de doamna doctor si intreaga familie in aceste momente si le dorim sa aiba putetea sa treaca peste aceasta tragedie. Dumnezeu sa il ierte!”, susține medicul Monica Adăscăliței, care este și manager la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

 

Câtă durere! Moartea i-a despărțit pe Andra și Emi la opt luni de la nuntă. „A venit realitatea cruntă peste familiile noastre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *