Medicul Nicușor Curteanu a fost găsit fără suflare de soția sa. Colegii nu au reușit să-i repornească inima. „Cred că e cel mai cumplit lucru să ajungi să îți resuscitezi un coleg”

Medicul Nicușor Curteanu, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit căzut în locuința sa, de soție. Aceasta a chemat ambulanța, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el. Acesta avea afecțiuni cardiace și cel mai probabil a decedat în urma unui infarct. Cadrele medicale ajunse la fața locului au făcut totul pentru a-l salva, dar din păcate nu au reușit să îi repornească inima.

„Mi-e foarte greu să vorbesc… Cred că e cel mai cumplit lucru să ajungi să îți resuscitezi un coleg. Dacă ar fi să privesc strict din punct de vedere medical, avea un timp în care a stat căzut acolo. L-a găsit căzut și ulterior a sunat la 112 și noi am ajuns la el, dar, repet, cred că a avut un cimp în care a stat și cred că avea frecvente zone în care erau instalate lividități pe partea dreaptă, unde l-am găsit căzut”, ne-a declarat șefa UPU- SMURD Ramona Guraliuc, afectată de moartea colegului său.

Moartea sa este o pierdere uriașă pentru sistemul medical botoșănean. Nicușor Curteanu era considerat un profesionist în domeniu.

„E o pierdere pentru noi și pentru sistem. Pentru noi, pentru că ne era coleg. Noi, indiferent cum suntem, suntem o echipă, suntem o familie. Ne mai contrazicem, tot de la cazuri, tot pe teme medicale, dar … e cel mai cumplit lucru să ajungi să resuscitezi un coleg. Toate cazurile te afectează, în mai mică sau mai mare măsură, pornind de la copii, la vârstnici, dar când lucrezi cu un om, chiar și el la ambulanță acolo,… când ajungi să faci manevrele astea e cumplit”, ne-a mărturisit Ramona Guraliuc.

Andra, tânăra moartă în accidentul de la Botoșani, „iubea cu disperare cățeii”. „Era extraordinar de deșteaptă și un om cu un suflet cum rar găsești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *