Un medic veterinar din Botoșani își face fermă de pui. Spune că va fi una dintre cele mai moderne din România

O fermă nouă de pui construită de la zero de medicul veterinar Cătălin Todireanu se află în județul Botoșani, în Cătămărăști Deal, exploatația fiind realizată prin programul de sprijin pentru sectorul avicol și cel suin. În cazul investiției făcute de familia Todireanu, ferma este aproape de a fi populată și va reprezenta una dintre cele mai moderne ferme de pui din România. Tehnologia de creștere a puilor este pe model occidental, scrie Agrointeligenta.

Familia de fermieri din Botoșani s-a documentat temeinic înainte și și-a propus ca ferma să respecte cele mai ridicate standarde de bunăstare, dar și să aibă o eficiență energetică maximă.

O fermă nouă reprezenta un proiect ce aștepta de mai bine de 4 ani, de când a fost achiziționat și terenul. Abia acum, însă, cu sprijin cel nou acordat crescătorilor de păsări, visul se transformă în realitate. Medic veterinar de profesie, Cătălin Todireanu a stabilit de la început un plan de business gândit pe termen lung. A studiat atent atât rasa de păsări pe care va miza, cât și nevoile unei astfel de ferme zootehnice cu randament crescut. Ferma care se va inaugura în curând reprezintă o oportunitate și pentru agricultorii din zonă care vor putea deveni furnizori de cereale pentru noua exploatație. Un parteneriat de durată în care fiecare producător agricol are de câștigat.

One thought on “Un medic veterinar din Botoșani își face fermă de pui. Spune că va fi una dintre cele mai moderne din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *