FOTO Micul colț de rai de lângă Botoșani. Este o copie a Mănăstirii Bârsana din Maramureș

În apropiere de municipiul Botoșani se află un mic colț de rai. Este vorba despre Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci de la Lebăda, un loc care îndeamnă la rugăciune și introspecție.

Construcția așezământului a început în anul 2000, iar schitul Lebăda a luat ființă la începutul lunii august 2011, după transferul a două monahii de la Mănăstirea Guranda. Așezarea monahală a fost ridicată de Ionel Țâmpău, om de afaceri din Botoșani.

Este o construcție în stil maramureșean, copie după Mănăstirea Bârsana din județul Maramureș. Mănăstirea a fost sfințită de IPS Părinte Mitropolit Teofan pe data de 14 septembrie 2011. În 2014, un incendiu devastator a avut loc la mănăstire. Incendiul a afectat chiliile măicuţelor.

Stareța așezământului monahal este monahia Doroteia Dulgheru. Monahia Doroteia Dulgheru s-a născut în ziua de 2 august 1981, în comuna Băluşeni, Botoșani. A intrat în obștea Mănăstirii Guranda în 2001, iar din obștea Mănăstirii „Înălţarea Sfintei Cruci” – Lebăda face parte chiar de la înființarea ei.

Foto: Silviu Foca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *