Concediu de odihnă suplimentar pentru angajații unei instituții din Botoșani. Vezi motivul!

DGASPCAngajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani vor primi concediu de odihnă suplimentar. Este vorba de salariații care lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare și care urmează să primească suplimentar opt zile de concediu de odihnă.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a solicitat, printr-o adresă trimisă Consiliului Județean, acordarea acestui drept, după ce s-a realizat o expertizare a locurilor de muncă.

Potrivit legii, ”în afara concediului de odihnă, salariații din administrația publică și din unitățile bugetare, care prestează munci grele, periculoase sau vătămătoare, ori lucrează în locuri de muncă în care există astfel de condiții, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, cu o durată cuprinsă între 3-10 zile lucrătoare. Stabilirea categoriilor de personal, a activităților şi a locurilor de muncă pentru care se acordă concediu de odihnă suplimentar, precum și existența condițiilor de muncă vătămătoare, grele sau periculoase se fac potrivit prevederilor art. 2 și art. 3 alin. (1) din Legea nr. 31/1991”.

Acordarea dreptului la concediu de odihnă suplimentar pentru funcționarii publici din cadrul DGASPC Botoșani nu generează costuri suplimentare și nu va avea impact asupra atribuțiilor de serviciu ale salariaților pentru buna desfășurare a activității instituției.

FOTO Micul colț de rai de lângă Botoșani. Este o copie a Mănăstirii Bârsana din Maramureș

 

One thought on “Concediu de odihnă suplimentar pentru angajații unei instituții din Botoșani. Vezi motivul!

  1. Precis cei care au făcut expertiza sunt tot bugetari și beneficiază de concediu suplimentar. Doar au muncă periculoasă de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *