Trei case din trei localități din Botoșani au luat foc, în câteva ore din același motiv. Pompierii trag un semnal de alarmă

În ultimele ore, trei case din localitățile Tudor Vladimirescu, Chișcăreni și Tudora au fost în pericol din cauza unor incendii izbucnite în jurul coșurilor de fum, au anunțat, luni seară, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Pompierii militari din Săveni și Botoșani, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Avrămeni și Tudora au intervenit și au stins flăcările înainte de a produce pagube materiale însemnate.

„Cel mai probabil, incendiile au fost generate de coșurile de fum necurățate de funingine”, precizează ISU Botoșani.

Pompierii reamintesc faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

✔ Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

↔️ Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *