Când se deschide Târgul Mărțișorului la Botoșani

A XIV-a ediție a Târgului Mărțișorului va avea loc și în acest an la Botoșani, în perioada 28 februarie- 1 martie 2024. Deschiderea oficială va fi pe 28 februarie, de la ora 12.00, pe Pietonalul Unirii.

Botoșănenii vor găsit la Târgul Mărțișorului creații specifice primăverii, dar nu numai. Vor fi prezenți meșteri populari și artizani atât din Botoșani, cât și din alte județe.

Expoziţiile cu vânzare ale participanţilor vor prezenta,  cu precădere,  motive tradiţonale româneşti, evitând pe cât posibil preluarea infuenţelor din alte culturi, tocmai pentru a asigura perenitatea culturii noastre populare şi pentru a promova simbolurile unice şi autentice care pot asigura individualitatea poporului nostru.

Manifestarea are ca obiectiv principal menținerea activității de confecționare a mărțișoarelor, aceste talismane nelipsite în comunitățile rurale de altădată. Participanții trebuie să expună mărțișoarele realizate manual, evitând în propriile expoziții mărțișoarele achiziționate din comerț sau realizate de către dânșii într-o manieră care să imite linia produselor în serie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *