Copilul din Botoșani, care nu a simțit niciodată mângâierea mamei. Abandonat de mic de mamă, trăiește într-o căsuță sărăcăcioasă alături de tatăl și bunica sa

Un copil de nouă anișori din județul Botoșani nu a simțit niciodată mângâierea mamei. Părăsit de cea care l-a adus pe lume de la vârsta de nouă luni, acesta trăiește într-o căsuță sărăcăcioasă alături de tatăl și bunica sa, la Dorohoi.

„Am găsit un copil frumos, dar cu un chip trist și serios, îmbrăcat cu aceeasi pantaloni rupti in genunchi cu care a mers cu colinda, prin ger”, mărturisește preoteasa Anamaria Macuc.

Mama a plecat și nu s-a mai întors niciodată, bunicul a murit, iar bunica și tatăl îl îngrijesc cu multă dragoste, dar din păcate se confruntă cu multe lipsuri financiare. Bătrâna nu are niciun venit, iar tatăl lucrează de 14 ani de zile la același loc de muncă, cu un salariu mic, din care se descurca foarte greu de la o lună la alta.

Din salariul său întreține trei persoane. Banii se duc pe lemne, medicamente, nevoile copilului la școală, dar casa lor are mare nevoie de reparații și salariul nu ajunge. Băiețelul poartă hăinușe mărimea 128, iar la papuci 33-34. De iarnă a primit, dar cei care vor să îl ajute pot să-i ofere pentru primăvară- vară. I-ar prinde bine și jocuri sau jucării specifice vârstei lui.  Cei care vor să ajute pot oferi alimente, produse de igienă, dar este mare nevoie și de lemne pentru foc deoarece, pentru a face economie, lemnele sunt folosite câte puțin.

L-am intrebat pe baietel daca a avut bradut anul acesta si mi-a raspuns trist ca n-a avut, nu si-au permis. Din pacate, multi copii din Romania, pot vedea bradul luminos doar pe la vecini, pe la alte case, dar niciodata la ei in casa”, povestește preoteasa, care i-a promis că îi va duce un brăduț în casă.

Cei care vor să ajute familia pot suna pe numărul de telefon al bunicii: 0748395718. Pot face donații în contul COD IBAN RO78CECEB00008RON 3045879 deschis la CEC pe numele bunicii Lepărdă Viorica.

De asemenea, pot face donații pentru această familie la cladirea care este in santier, din spatele bisericii de la cimitirul Pacea din Botosani, deschis zilnic de la ora 8:30 la 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *