Blocuri din municipiul Botoșani reabilitate energetic. Care sunt acestea!

Două blocuri din municipiul Botoșani vor fi reabilitate energetic. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Este vorba de clădirile rezidențiale multifamiliale de pe străzile Calea Națională nr. 79 (sc. A – D) și Calea Națională nr. 89 (sc. A).

Reabilităm nu doar clădirile insitutuțiilor de învățământ ci și cele rezidențiale multifamiliale. Aducem schimbări în oraș și îmbunătățim fondul construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind o estetică și o calitate arhitecturală clădirilor vizate”, a declarat Cosmin Andrei.
Proiectul privind renovarea energetică a celor două blocuri a fost scos la licitație iar ofertele pot fi depuse până pe data de 06.02.2024, ora 15:00.

Lucrările includ: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii/ a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat; implementarea sistemelor de management energetic integrat și a sistemelor inteligente de umbrire pentru sezonul cald; modernizarea sistemelor tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *